Skip to main content

Claudiu
Tolci

Informatica Economică, una dintre cele mai bune alegeri de până acum

Venind de la un liceu de Matematică - Informatică, întotdeauna mi-a plăcut programarea, dar în același timp aveam nenumărate întrebări referitoare la domeniul economic la care, în acea perioadă, nu aveam un răspuns.

Faptul că am fost acceptat la specializarea de Informatică Economică din cadrul FEAA, a fost pentru mine o foarte importantă oportunitate datorită calității profesorilor și a materiilor studiate în cadrul acestei specializări, motiv pentru care am reușit să mă angajez încă din timpul facultății ca și programator baze de date.

În prezent dețin funcția de Senior DataBase Administrator în compania Toluna Group, una dintre cele mai mari companii de cercetări de piața online din lume, funcție care, pe lângă lucrul efectiv cu bazele de date, presupune și administrarea server-elor și a procedurilor de backup din cadrul companiei.

Celor care doresc să urmeze cursurile acestei specializări, vreau să le spun faptul că nu ar trebui să ezite în luarea acestei decizii, pentru că Informatica Economică nu înseamnă matematică și informatică pură. În opinia mea, Informatica Economică reprezintă combinația de succes dintre cele două mari domenii, economic și tehnologia informației, rezultând astfel așa-numitul IT for Business, un domeniu foarte căutat datorită evoluției tot mai accentuate a tehnologiei informației, precum și datorită inclinației companiilor de a folosi tehnologia informației în toate activitățile pe care le desfășoară și folosirii Internetului ca și un mediu tot mai important pentru afaceri.

absolvent Informatică economică, 2008
Mesaje de la absolvenți