Informatică Economică FEAA Timisoara
corner left-topcorner right-top
INFORMATICĂ ECONOMICĂ
FEAA, Timișoara
corner left-bottomcorner right-bottom

Am început "cariera" de elev într-o scoală generală, după care în clasele 5-8 am ales un profil uman. Mi-am însușit unele cunoștințe (cele care îmi plăceau mai mult, dar am fost mereu un elev eminent la toate disciplinele). Deși urma să continui liceul în cadrul aceluiași Colegiu, am ales schimbarea, vroiam altceva şi de aceea am urmat un alt liceu, cu profil mate-info. Aici m-am lovit de asa-zisa Informatică, care m-a învățat tainele calculatorului și ce pot face cu o așa mașinărie.

Am rămas surprins de câte lucruri se pot face prin intermediul unui calculator. Programarea nu a fost însă punctul meu forte, dar m-a ajutat în viitor. Început de clasa a 12-a, wow, trebuia să aleg ce voi urma să fac în viitor. Inițial optasem pentru Politehnică în Timișoara, dar după câteva ore de pregătire, mi-am dat seama ca matematica și programarea nu sunt ceea ce vreau. Simțeam, din nou, că e momentul să aleg o schimbare. Orașul ales era Timișoara. Mai rămânea de ales facultatea. Hmmm, cam greu. Auzisem de prestigiul Facultății de Științe Economice și am cautat ceva să-mi satisfacă dorințele, o schimbare, dar să și păstrez contactul cu Informatica. Și ce a apărut în lista de specializări? - Informatica Economică. Da, asta era, am știut atunci că viitorul sună bine prin prisma acestor cuvinte.

Și nu am stat pe gânduri, m-am înscris la facultate, am intrat într-o lume nouă, schimbarea de care aveam nevoie, deschiderea spre cunoaștere, maturizare, dezvoltare intelectuala și profesională.

În primul an şi jumătate mi-am însușit cunoștințele economice (în mare) și așteptam nerăbdător repartizarea pe specializări. Ajuns la IE, bursier chiar, am zis DA: asta e ceea ce căutam, e ceea ce mi se potrivește. Combinația între economie și informatică nu doar mi-a deschis ușa către un viitor cu multe oportunități ci și mi-a redat plăcerea de a studia, de a mă documenta, de a gândi altfel.

Pot spune, o specializare completă din orice punct de vedere: teorie transpusă în practică (prin proiectele pe care le-am realizat), cadre didactice bine pregătite, materii de actualitate și o aprofundare a lucrului în echipa, colegi minunați, party-uri organizate.

Ca o concluzie a absolvirii acestei specializări – funcția de auditor junior, pe care o dețin într-o firmă prestigioasă de audit SC I.C.M. TIM AUDIT SRL. Ceea ce pot spune este că, a fost o nouă schimbare în bine, funcția ce o dețin înglobează toate cunoștințele însușite în cadrul specializării IE (informatică, contabilitate, analiza informațiilor și proiectarea de soluții)

Informatica Economică este ceea ce se potrivește oricărui student căruia îi place schimbarea în bine și acumularea de cunoștințe din diverse domenii, zic eu, utile în viitor.

Mihai DRAGOTĂ

Informatica economică în categoria A

{article 33}[introtext][readmore]{/article}

Broșurile specializării Informatică economicăPliant Informatică Economică 2011
Flyer Informatică Economică

Misiunea specializării Informatică economică

{article 1}[introtext][readmore]{/article}

Informatică Economică

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara

 • IE Promoția 2007
  IE Promoția 2007
 • IE Promoția 2008
  IE Promoția 2008
 • IE Promoția 2009
  IE Promoția 2009
 • IE Promoția 2010
  IE Promoția 2010
 • IE Promoția 2011
  IE Promoția 2011