Informatică Economică FEAA Timisoara
corner left-topcorner right-top
INFORMATICĂ ECONOMICĂ
FEAA, Timișoara
corner left-bottomcorner right-bottom
Turcu Raul-Andrei
Turcu Raul-Andrei

Fiind absolvent al Colegiului Național de Informatică “Traian Lalescu” Hunedoara, mi-a fost destul de ușor să mă decid care va fi specializarea pe care o voi alege în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Totuși, unul din motivele principale care m-a făcut să aleg această specializare a fost acela că trăim într-o economie nouă, în care sistemul informatic joacă un rol foarte important. În orice domeniu din economie există un sistem informatic care îți ușurează munca și pe care trebuie să-l înțelegi pentru a-l folosi la capacitate maximă. Acest lucru l-am învățat în cadrul acestei specializări. Mai mult, am creat cu ajutorul d-nilor profesori softuri, ceea ce m-a ajutat să înțeleg și cum sunt create ele, nu doar cum să le folosesc.

Am constatat că la Informatică Economică practica joacă un rol important în a-l face pe student să înțeleagă teorii. Toate proiectele la care lucrezi în facultate sunt un plus în CV-ul tău după ce ai absolvit.

Deși este o specializare nouă, este singura care îmbină două domenii de studiu. Din acest motiv te ajută să fii un absolvent complet, cu studii atât în domeniul Economic, dar și în IT, iar acest lucru se va concretiza în găsirea unui job la nivelul așteptărilor tale. După absolvire am lucrat ca și economist, dar apoi mi-am schimbat domeniul de activitate, fiind administrator baze de date în cadrul S.C. OMV PETROM S.A. Pe lângă acestea, formarea mea mi-a oferit șansa de a colabora cu Catedra de Informatică Economică.

Cu timpul, este posibil să revin în domeniul Economic sau să rămân în domeniu IT sau să le îmbin, deoarece Informatica Economică mi-a permis să aleg, nu să fiu ales.

 

Turcu Raul-Andrei,
absolvent IE promoția 2008
student Master Sisteme Informaționale pentru Afaceri, an II

Informatica economică în categoria A

{article 33}[introtext][readmore]{/article}

Broșurile specializării Informatică economicăPliant Informatică Economică 2011
Flyer Informatică Economică

Misiunea specializării Informatică economică

{article 1}[introtext][readmore]{/article}

Informatică Economică

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara

 • IE Promoția 2007
  IE Promoția 2007
 • IE Promoția 2008
  IE Promoția 2008
 • IE Promoția 2009
  IE Promoția 2009
 • IE Promoția 2010
  IE Promoția 2010
 • IE Promoția 2011
  IE Promoția 2011