Skip to main content

Ecaterina Paula
Scoroșanu

Important e să-ți placă ceea ce faci

Când am ales această specializare nu știam ce mă așteaptă. Nu eram sigură dacă voi învăța ceva la această specializare. Informatică Economică? M-am întrebat: ori e informatică, ori e economie? "Informatică economică" înseamnă și una și alta. Înseamnă să înveți ce presupune domeniul IT pentru economie.

Nu regret că am ales această secție, am ales-o pentru că mi s-a părut interesantă și așa a și fost. Am avut ocazia să cunosc niște oameni minunați, niște profesori care ne-au învățat cu plăcere ce înseamnă informatica economică, ne-au transmis cât mai mult din cunoștințele și experiența lor, ne-au câștigat respectul prin felul lor de a fi. Cursurile au fost mai mult interactive, cu exemple și situații cu care ne-am fi putut întâlni în viața de zi cu zi, s-au bazat întotdeauna pe comunicarea dintre student și profesor. Dar cel mai important lucru, care pe mine m-a ajutat foarte mult, a fost partea practică. Orele de laborator erau cele mai captivante pentru că ne determinau să gândim logic și să ne construim o viziune proprie asupra unui software. Nu trebuia să memorez cursuri întregi ca la alte secții, ci pur și simplu să gândesc abstract și în perspectivă.

La fel ca mulți colegi, mi-am zis de multe ori că avem materii care nu își au rostul. Îți dai seama abia după ce ai terminat facultatea că era bine să le înveți la timpul lor. Poate nu îți vor trebui la job, dar te lovești de ele în viața de zi cu zi: ce faci când îți iei un credit, ce se întâmplă când plătești o factură prin Internet banking, cât de sigur este un astfel de sistem, cum să realizezi un software, cum să analizezi și să proiectezi unul de la zero, ce se întâmplă atunci când stai pe Messenger etc.

Tot în facultate am învățat și despre ERP-uri, un concept foarte des întâlnit în ziua de azi. Am învățat și despre SGBD-uri, baza tuturor aplicațiilor informatice pentru domeniul economic și nu numai. Astăzi sunt programator la o firmă din București, în cadrul departamentului de programare pentru ERP-ul de administrație publică. Aplic în fiecare zi la job ceea ce am învățat atunci.

Informatica economică îți oferă mai multe posibilități de angajare atunci când finalizezi studiile: economist, programator, consultant, administrator baze de date, administrator de rețea, profesor etc. Important e să-ți placă ceea ce faci, pentru că în acest domeniu se vor găsi mereu locuri de muncă.

Șef de promoție Informatica economica, 2008
Programator, ProSoft++, București
Mesaje de la absolvenți